Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döda soldater hedrades genom gympass

Det har gått fyra år sedan soldaten Gunnar Andersson från Frösön sköts till döds i Afghanistan.

På fredagen hedrades hans minne genom ett träningspass i Östersund.

Det var den sjunde februari 2010 som två svenska officerare och en lokalanställd tolk dödades när deras fotpatrull besköts i ett oroligt område i Afghanistan. En av dem, den 31-årige löjtnanten Gunnar Andersson, växte upp på Frösön.

De båda soldaterna tränade och förordade crossfit, en träningsform som blivit allt mer populär de senaste åren.

I Crossfit Östersunds träningshall på Frösön hedrade man på fredagen de båda soldaternas minne genom att köra träningspasset "J-G", som är uppkallat efter dem.

– Vi tog beslutet att göra det efter en uppmaning till hela crossfitrörelsen i Sverige. Man ville göra det här för att hedra deras minne på årsdagen. Det känns fint att vi kan vara med på det, säger Andreas Olsen, tränare på Crossfit Östersund.

Träningsformen crossfit härstammar från USA. Där är det vanligt att crossfitpass döps efter amerikanska militärer, poliser och brandmän som stupat eller på annat sätt omkommit i tjänsten.