Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döden för skoterturismen

Annons

Väldigt arg blir jag på länsstyrelsen i Jämtlands län som drar undan fötterna för en av länets växande näringar, snöskoterturismen.

Välpistade skoterleder är en förutsättning för skoterturismen även i fjällvärlden. I skogslandet sköts detta nästan helt ideellt av skoterklubbarna, oftast med små kommunala bidrag.

Så har även skett i gränslandet mellan skogsland och fjällvärld men där har bidragen kommit från länsstyrelsen. Jag tar mig för pannan när jag ser att länsstyrelsen dragit in bidraget för pistning/sladdning av dessa skoterleder. Det rör sig visst om 200 000 kronor av en total budget för ledverksamheten på 7 miljoner.

Närmast en skandal tycker jag. En fördubbling eller tredubbling av sladdningsbidraget hade varit renhårigare med den gryende snöskoterturismen. Nu prövar man i stället att döda näringen.

Jag förväntar mig att vår nytillträdde landshövding tar naturvårdsenheten i örat och rättar till stolligheterna.

Finn Cromberger (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel