Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döden för skoterturismen

Väldigt arg blir jag på länsstyrelsen i Jämtlands län som drar undan fötterna för en av länets växande näringar, snöskoterturismen.

Välpistade skoterleder är en förutsättning för skoterturismen även i fjällvärlden. I skogslandet sköts detta nästan helt ideellt av skoterklubbarna, oftast med små kommunala bidrag.

Så har även skett i gränslandet mellan skogsland och fjällvärld men där har bidragen kommit från länsstyrelsen. Jag tar mig för pannan när jag ser att länsstyrelsen dragit in bidraget för pistning/sladdning av dessa skoterleder. Det rör sig visst om 200 000 kronor av en total budget för ledverksamheten på 7 miljoner.

Närmast en skandal tycker jag. En fördubbling eller tredubbling av sladdningsbidraget hade varit renhårigare med den gryende snöskoterturismen. Nu prövar man i stället att döda näringen.

Jag förväntar mig att vår nytillträdde landshövding tar naturvårdsenheten i örat och rättar till stolligheterna.

Finn Cromberger (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel