Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödliga attacker i Egypten

På Sinai-halvön har militanta extremister dödat två egyptiska poliser och tre soldater.
En explosion i tunnelbanan i Kairo på torsdagen utlöste panik bland passagerarna vilket ledde till att 16 personer skadades.

Annons

Vid två skilda tillfällen stoppade extremister fordon på Sinai-halvön, kontrollerade passagerarnas identitet och sköt dem när det visade sig att de var poliser eller militärer.

Ingen grupp har trätt fram och sagt sig ligga bakom dödsskjutningarna, men tidigare har den militanta islamistgruppen Ansar Bayt al-Maqdis tagit på sig ansvaret för andra attacker.

Det var ingen person som träffades av bombsplitter i tunnelbaneattacken, utan paniken som utbröt ledde till att så många skadades i trängseln. En talesman för metron sade att laddningen var placerad i en väska i en tunnelbanevagn och gav ifrån sig en hög smäll.

Förra veckan dödades fyra personer av en bomb på ett tåg i norra Kairo, medan andra explosioner vid en tunnelbanestation och nära presidentpalatset skadade flera andra.

I onsdags utsattes ett egyptiskt marinfartyg för en attack i Medelhavet. Åtta soldater saknas efter attacken. Landets militär säger i ett uttalande att fyra båtar som användes av angriparna har förstörts och att 32 personer gripits. Det är första gången som de egyptiska säkerhetsstyrkorna har utsatts för en attack till sjöss.