Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsdrog delas ut gratis på Navet i Sundsvall

Någon delar ut livsfarligt spice gratis på Navet i Sundsvall. Minst fyra personer har varit nära att dö av överdoser. Nu vädjar polisen till missbrukarna att de ska tala om vem som delar ut narkotikan.

I veckan skrev Sundsvalls Tidning om att fyra personer överdoserat spice. Samtliga fyra fick åka in med ambulans till sjukhusakuten inom loppet av ett dygn.

Spice är en drog som varierar i styrka och i det här fallet rör det sig om en mycket stark substans. Dosen hade kunnat vara dödlig om inte personerna fått vård snabbt.

Missbrukarna har fått narkotikan av en eller ett par personer vid busstationen. Två av missbrukarna som ST har intervjuat fick en mindre mängd av narkotikan gratis av en person de träffade på Navet.

Polisens varning efter nytt droglarm: "Ni vet inte vad ni tar"

Polisen försöker nu få bort drogen från gatorna och varna stans missbrukare.

Men arbetet försvåras av att missbrukarna av hävd inte samarbetar med polisen.

– De vet ju vem som innehar den här drogen och delar ut den, men de vill inte berätta det för oss, säger Henrik Blusi, kriminalinspektör vid polisen i Sundsvall.

Det är livsfarligt för missbrukarna själva.

– De sätter sig själv och andra i fara genom att inte avslöja vem det är. Det tycker vi rent ut sagt är för bedrövligt,

Det handlar om en slags missriktad lojalitet, eller så kallad tjuvheder. Man "tjallar" inte.

– Och avsaknad av moral kan jag faktiskt tycka.

Polisen befarar att någon kommer att dö om inte drogen stoppas.

– Än så länge verkar den bara ha förekommit bland de tunga missbrukarna som borde veta att spice är opålitligt och livsfarligt eftersom det kan variera så mycket i styrka, men rätt som det är kan det hamna hos andra, kanske ungdomar som inte vet hur farligt spice kan vara, säger Henrik Blusi.