Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall: Einar Olofsson, Månsåsen

Einar Olofsson, Månsåsen, har avlidit i en ålder av 94 år.

Einar föddes och växte upp som ett av fem syskon i Böle, Marby socken. Skola gick han i kapellet i Välje, Myckelåsen. Militärtjänstgöring gjorde han i Sollefteå och under krigsåren var han placerad i Boden.

Einar gifte sig med Maj och tillsammans fick makarna mer än 60 år tillsammans.

Einar Olofsson var en mångsidig person, vilket präglade hela hans liv. I tidiga år började han resa runt som snickare och jordbruksarbetare. Till sin hjälp hade han sin far och en bror. På 1950-talet tog Einar och Maj över och drev jordbruket på Einars hemgård i Böle. Jordbruket avvecklades efter några år och Einar utvecklade fastigheten och byggde till en egen verkstad och ett bageri, som hustrun Maj och hennes mamma drev.

I början på 60-talet flyttade familjen Olofsson till Månsåsen, där Einar sedan dess bott kvar. På fastigheten uppförde han en ny verkstad, där det blev åtskilliga arbetstimmar. Einar var uppfinningsrik och bland annat tillverkade han vedkapar, vedklyvar och en snövessla. Att han hjälpte till när ångbåtsbryggan i Vällviken skulle rustas upp var självklart. Einar jobbade också med uppförandet av kraftverken i Lossen och Sällsjö.

1974 köpte Einar en fritidsfastighet i Arådalen, där han fortsatte att använda sina talanger för snickerier och annan tillverkning. Einar umgicks gärna med sina vänner, och dans var också ett intresse för honom.

På 90-talet byggde Einar och en kompis var sin gengasbil. En teknik som Einar lärde sig redan under krigsåren.

Efter mer än 60 års äktenskap blev Einar för nio år sedan änkeman. Han fortsatte att ensam bo på hemgården i Månsåsen.

Einar sörjs och saknas av dottern Birgitta med familj samt övrig släkt och vänner.