Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall: Frida Dahlin, Kvissle, Svenstavik

Frida Dahlin, född Selvåg, Kvissle, Svenstavik, har avlidit i en ålder av 86 år.

Frida var bördig från ön Hitra utanför Trondheim i Norge där hon växte upp som ett av tolv syskon. Hon kom till Gäddede som 20-åring 1947. Där arbetade hon en tid som servitris och kom sedan att bli barnpiga i Berge, Tandsbyn. Så småningom flyttade hon till Sällsjö, Mörsil, där hon träffade sin blivande make, Olof Dahlin och de gifte sig 1953.

Makarna bosatte sig på hans hemgård i Kvissle, Svenstavik, där Frida arbetade med förekommande jordbrukssysslor men även som tvätterska i Kvissles tvättstuga. Olof avled 1994.

Frida tyckte om att handarbeta, främst då med stickning och virkning. Hon höll kontakt med sin hembygd och tog under åren barnen med sig sommartid för att hälsa på släktingar.

Efter makens bortgång reste hon gärna med de två föreningar hon var medlem i, PRO och Synskadades förening där hon var stödmedlem.

För tre år sedan flyttade hon till en lägenhet i Svenstavik och sedan till äldreboendet Myltblomman.

Frida var en enastående glad och omtänksam person och hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Frida sörjs och saknas av sina fyra barn med familjer samt övrig släkt och vänner.