Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsolycka i Rogen – inget brott misstänks

En olycka har inträffat i populära vandrings- och kanotområdet Rogen i västra Härjedalen.
De tre är danska medborgare, varav två män och en sexårig pojke.

Sällskapet hade hyrt kanot den 14 juli och väntades tillbaka på onsdagen, den 22 juli.

När kanoten inte lämnats igen, och sällskapet inte hört av sig till sina anhöriga i Danmark, anmäldes de försvunna och en räddningsaktion inleddes. Klockan var då 16:45 på torsdagen.

Både norsk och svensk polis sökte med helikopter och även civil helikopter användes i söket. På marken sökte polispatruller, hundförare, fjällräddare och frivilliga av området.

Klockan 19:30 på torsdagen hittades en kantrad kanot i vattnet på den svenska sidan av gränsen, och kort därpå hittades de tre personerna, samtliga avlidna.

– Det var en helikopter som hittade dem, säger Helena Hroh, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Samtliga i sällskapet hade flytvästar på sig, men det ska vara mycket kallt i vattnet och det har regnat i området under det senaste dygnet.

Båda männen var i medelåldern och pojken son till en av dem. De anhöriga i Danmark har underrättats. Polisen misstänker inget brott men dödsorsaken ska utredas.