Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsolyckan i tingsrätten

Totalt är det drygt 20 åtalspunkter som avhandlats under flera dagar i tingsrätten, mot tre män i 20-årsåldern.

Det handlar om stöld, olovlig körning, häleri, misshandel, olaga hot, ja listan kan göras lång på de brott som de tre männen åtalats för och som tingsrätten avhandlat med start redan förra torsdagen. Brotten har enligt åtalet begåtts i och kring Sveg och Lillhärdal.

Under torsdagen startade den del av rättegången som handlar om dödsolyckan. En av männen, en 21-åring från Härjedalen, står åtalad för olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död, efter att ha kört på en 11-årig flicka i Lillhärdal med en MC. Hon dog på platsen av skadorna hon fick.

Under torsdagen vittnade bland andra flickans mamma. Även 21-åringen hördes. Tingsrätten tog också del av videoförhör med flickans tre kamrater, som gick bredvid henne när hon blev påkörd. På fredagen fortsätter förhandlingarna och på måndagen planeras för slutpläderingar i målet.