Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dokumentärfilm om Abjeez på ny DVD

Efter två års arbete släpper nu journalisten Henrik Perälä dvd-dokumentären ”Systrar”/”Sistars” om jämt-iranska musikgruppen Abjeez.

Annons

Nyligen släppte Abjeez sin första fullängdare, hade releasespelning på Storsjö teatern och nu kommer alltså filmen om de två systrarna med iranskt ursprung, som verkar i Jämtland.

Filmarbetet inkluderar översättningar till engelska och som ÖP tidigare rapporterat har en av gruppens videor diskuterats i amerikanska senaten sedan deras musik blivit politiskt sprängstoff.

Systrarna Safouri har dragit igång ett multikulturellt fenomen, både i sammansättning och musikaliskt resultat.

Henrik Perälä har jobbat både med filmproduktion och som journalist och utbildare, han står för samtliga produktionsled i filmarbetet – från regi till foto och klippning och detta är hans andra dokumentärfilm.

Filmen kommer både att säljas i butiker i Östersund och via nätet.

Vi kan rekommendera ett besök på hemsidan abjeez.com där man presenterar medlemmarna Safoura (abjeeloo) Safavi, Melody (abjeezooloo) Safavi, Johan (Javan) Moberg, Erland (Ardalan) Hoffgard, Robin (Ramin) Cochrane, Paulo (Pahlevan) Murga samt Sufi (el diablito) Safavi.