Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dollarstore flyttar till Stockholm

Dollarstore flyttar huvudkontoret till Stockholm för att få närmare till marknaden och lättare att rekrytera, enligt vd Peter Ahlberg. Plus att han är besviken på att ha blivit nekad att bygga villa i Vigge.

– Jag ska erkänna att det som hände för ett år sedan har påverkat mig. Jag fick inte bygga en villa på en bit mark vi köpt i Vigge. Jag kände mig inte välkommen här i länet, säger Peter Ahlberg.

I fjol fick Peter Ahlberg inte tillstånd att bygga en villa på en tomt som är avsatt för jordbruksmark. Bergs kommun gav visserligen bygglov, men Länsstyrelsen sa nej efter att en privatperson överklagat. Det var en villa på 220 kvadratmeter som familjen tänkt flytta in i.

Nekandet till villabygget är en del av anledningen till beslutet att flytta huvudkontoret, eller hemmakontoret, som Dollarstore kallar det.
När det är i södra Sverige som företaget expanderar är det bättre att flytta huvudkontoret till Stockholm, enligt Peter Ahlberg.

– Vi har ju funnits här i Svenstavik sedan 2007 och vi har försökt rekrytera nyckelperson, men upptäckt att det är svårt att behålla dem. Alla kunniga finns ju mycket i Mälardalen, så vi räknar med att det ska bli lättare att rekrytera.

Dollarstore har också beslutat att bygga ett centrallager på 50 000 kvadratmeter i Mälardalen.

– Det hade vi tänkt bygga i Svenstavik, men nu har vi tagit beslutet att bygga i Mälardalen.

Lagret som finns i Skanderåsen ska dock vara kvar som transitlager framför allt för alla varor som importeras från Kina. De cirka 15 personer som jobbar där kommer alltså kunna jobba kvar.
För de 15 anställda vid kontoret i Svenstavik finns ett erbjudande om att flytta med till Stockholm. Ett par har bestämt sig för det, enligt Peter Ahlberg.

Han kommer också att flytta med sin familj från Svenstavik. Det blir till Stockholmstrakten och till USA, närmare bestämt Boca Raton i Florida.

– Vi tittar på att etablera oss där. Jag tillbringar redan nu 50 procent av tiden i USA, säger Peter Ahlberg.

Dollarstores flytt av huvudkontoret kommer att ske successivt under våren. De kontorslokaler företaget hyr i Svenstavik kommer företaget att säga upp.