Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domarbasen: – Vi saknar en domare på elitnivå

Bredden är okej, men spetsen måste slipas. Det säger Staff­an Larsson om domarsituationen i fotbollslänet.

Annons

Efter flera år i träda återuppstod Domarcupen plötsligt förra våren och med tanke på årets publikintresse drar vi oss inte för den här slutsatsen: Jämtkraft Arena blev den nystart turneringen behövde.

– Ja, absolut. Vi har faktiskt redan bestämt att köra nästa år. Men det vore roligt att kunna locka något bra lag utifrån och på så sätt även få med ÖFK:s a-lag i cupen. Även på damsidan har man önskemål om nytt motstånd, säger domarbasen Staffan Larsson.

– Faktum är att den här arenan betyder lika mycket för domarna som för spelarna. Nu får alla verkligen en chans att komma förberedda till seriestarten.

Ett 50-tal domare blåste och och flaggade sig genom helgens 22 matcher, vilket ger en ganska bra bild av situationen i länet just nu.

– Antalsmässigt är vi fortfarande ganska bra med, även om vi tvingas kalla in en del äldre domare för att klara verksamheten ibland. Men toppen är för dålig; vi skulle behöva några förebilder som dömer på elitnivå, säger Staffan Larsson.

I dag står hoppet till tre löftesrika karriärer:

– En lugn, trygg och mycket duktig matchledare. Lite av spelarnas favorit, kanske för att han inte alltid följer givna direktiv. Han dömer både division 2 Norrland och några division 2-matcher i Stockholm den här säsongen.

– Ung, mycket seriös domare. Har kanske varit lite för snäll för att lösa alla situationer tidigare, men har jobbat mycket med den biten. Kan mycket väl få några testmatcher i division 1 under säsongen.

– Är väldigt ambitiös och har gått framåt oerhört, numera helt ordinarie i ettan. Fysiken är nog hennes allra starkaste sida, hon klarar till och med killarnas löptest, säger Staffan Larsson.