Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domarbasen: – Vi saknar en domare på elitnivå

Bredden är okej, men spetsen måste slipas. Det säger Staff­an Larsson om domarsituationen i fotbollslänet.

Annons

Efter flera år i träda återuppstod Domarcupen plötsligt förra våren och med tanke på årets publikintresse drar vi oss inte för den här slutsatsen: Jämtkraft Arena blev den nystart turneringen behövde.

– Ja, absolut. Vi har faktiskt redan bestämt att köra nästa år. Men det vore roligt att kunna locka något bra lag utifrån och på så sätt även få med ÖFK:s a-lag i cupen. Även på damsidan har man önskemål om nytt motstånd, säger domarbasen Staffan Larsson.

– Faktum är att den här arenan betyder lika mycket för domarna som för spelarna. Nu får alla verkligen en chans att komma förberedda till seriestarten.

Ett 50-tal domare blåste och och flaggade sig genom helgens 22 matcher, vilket ger en ganska bra bild av situationen i länet just nu.

– Antalsmässigt är vi fortfarande ganska bra med, även om vi tvingas kalla in en del äldre domare för att klara verksamheten ibland. Men toppen är för dålig; vi skulle behöva några förebilder som dömer på elitnivå, säger Staffan Larsson.

I dag står hoppet till tre löftesrika karriärer:

– En lugn, trygg och mycket duktig matchledare. Lite av spelarnas favorit, kanske för att han inte alltid följer givna direktiv. Han dömer både division 2 Norrland och några division 2-matcher i Stockholm den här säsongen.

– Ung, mycket seriös domare. Har kanske varit lite för snäll för att lösa alla situationer tidigare, men har jobbat mycket med den biten. Kan mycket väl få några testmatcher i division 1 under säsongen.

– Är väldigt ambitiös och har gått framåt oerhört, numera helt ordinarie i ettan. Fysiken är nog hennes allra starkaste sida, hon klarar till och med killarnas löptest, säger Staffan Larsson.