Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domarna ger sig in i Mustaschkampen

Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Förbundsdomarföreningen vill dra sitt strå till stacken i kampen mot prostatacancer. Nu skänker de arvoden från matcherna.

Förbunden vill stötta forskningen kring prostata- och testikelcancer och ger sig nu in i Mustaschkampen, också kallad Movember. Domarna i Hockeyettan har därför beslutat sig för att skänka en del av arvodet från samtliga matcher i Hockeyettan och J20 SuperElit till Prostatacancerförbundets Mustaschkamp.

Pengarna samlas in på ett konto under november och i slutet av månaden överlämnas intäkterna till forskningen. Överlämningen ska förhoppningsvis göras i samband med någon match men det är ännu oklart om och i så fall var och när. Själva mustaschen ska också odlas och därför kommer domarna som deltar även att göra sitt bästa för att odla knävelborrar och tangorabatter under månaden som kommer. "För att visa sitt stöd för mäns hälsa i allmänhet och forskningen om prostata- och testikelcancer i synnerhet", lyder förbundens motivering.

Med i kampen är domarna som dömer matcherna för bland andra Brunflo, ÖIK, Kovland, Hudiksvall, Sollefteå och Härnösand.

Läs mer om engagemanget mot cancer i Hockeysverige här:

SHL-klubbarna i gemensam kampang för mäns hälsa

Här leder gamle lagkaptenen Brynäs igen