Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Domarna var inte på vår sida"

Den blågula trion från Jämtland jagar bronsmedalj i VM i Bosnien, men fick nöja sig med en sjätteplats.
– Tyvärr var inte domarna på vår sida, säger Lars Eriksson.

Det svenska laget med jämttrion Lars Eriksson och Jonas Nilsson och filmaren Henrik Norin nosade på brons mot slutet av årets VM i Banja Luka.

Detta efter att ha slagit till med 29 poäng i den tredje rundan – andra bästa notering efter Australien. 29 poäng var också lika med svenskt rekord och jämtarnas bästa resultat i karriären.

– Inför den fjärde rundan låg vi fyra och tog sikte på USA på bronsplats. Tyvärr fick vi därefter fyra poäng strukna av domarna för okomplett formation. Det gjorde att vi åkte ned till sjätteplats och det blev också vår slutplacering, berättar Lars.

Årets VM avgjordes i Banja Luka, den näst största staden i Bosnien/Hercegovina med en folkmängd på 200 000 personer.

– Tidigare har vi flera gånger tävlat i Dubai, där allt är väldigt pampigt. Därför hade vi inte så höga förväntningar på årets VM, men vi blev överraskade hur välordnat det var här i Bosnien. Dessutom är Banja Luka en vacker stad, med ett böljande landskap.

Hur vackert det än varit i Bosnien kan ingen sudda bort den besvikelse som trion känner efter VM. Jämtlandstrion – som började sin internationella satsning 2011, just med sikte på årets VM – kände att en VM-medalj fanns inom räckhåll.

– Inför årets VM har vi tränat mycket. Både i Dubai och i USA under vintern och i Stockholm på sommaren.

När svensktrion slickat såren efter VM väntar chans till en liten revansch. Det handlar återigen om en storinternationell tävling i Dubai, denna gång i december.

– Nu vet vi vad vi måste träna på för att stå på pallen, säger Lars Eriksson.

Nästa VM avgörs 2016 i Chicago i USA. Målet har dock inte ändrat sig: Jämtlandstrion kommer att göra ett nytt försök för att nå en medaljplats.

Fotnot: Lars Eriksson, Jonas Nilsson och Henrik Norin bor alla i Östersundsområdet, men tävlar numera för Gävle.