Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för hot och skadegörelse

En 24-årig man hemmahörande i Strömsunds kommun har av Östersunds tingsrätt dömts till ett "kännbart bötesstraff" för en rad brott.

Enligt åtalet ska den nu dömda 24-åriga mannen ha hotat en annan man på dennes blogg. Tingsrättens bedömning har varit att det som 24-åringen skrivit på bloggen utgjort ett hot och varit ämnat att framkalla allvarlig rädsla för bloggarens personliga säkerhet. Men att gärningen ändå bör betraktas som ringa.

24-åringen döms dessutom för skadegörelse och olaga intrång för en händelse som utspelade sig under årets Dundermarknad i Strömsund. Han ska då ha krossat en ruta och tagit sig in på Hotell Nordica. När han avvisades från hotellet ska han ha blivit aggressiv.

Mannen stod även åtalad för ett fall av ringa misshandel men tingsrätten bedömde att misshandeln inte utgjort en sådan allvarlig kränkning av målsägarens personliga integritet att skadestånd är berättigat.

Den 24-åriga mannen döms för olaga hot, skadegörelse, olaga intrång och misshandel till dagsböter. Han ska dessutom betala skadestånd till två av målsägarna samt en avgift till Brottsofferfonden.