Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för våld slapp skadestånd för kränkning

En man i 20-årsåldern har dömts till dagsböter för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Däremot behöver han inte betala skadestånd.

Annons

Det var 20 februari i år på en krog i Östersund som de två ordningsvakterna kallades till baren, för att mannen uppträdde störande.

När han uppmanades att gå därifrån ska han enligt vakterna ha hotat en av dem med orden "jag ska leta upp dig och döda dig din jävel"!

När de höll fast honom gjorde han enligt vakterna våldsamt motstånd, sparkade med benen och upprepade dödshoten mot den ene vakten.

Den dömde sa under rättegången i Östersunds tingsrätt att han på grund av sin berusning inte minns vad som hände.

Men han sa han måste ha blivit arg eftersom han med huvudet mot den kalla marken och med handbojor runt händerna hölls fast i en halvtimme innan polisen kom och tog med honom för tillnyktring.

Tingsrätten som bedömer ordningsvakterna som trovärdiga anser också att 22-åringen befann sig i en utsatt situation, och att brotten därför ska bedömas som ringa.

Därför slipper han fängelse men får betala 80 dagsböter på 70 kronor styck.

Rätten ogillar den hotade vaktens skadeståndsanspråk på 5 000 kronor.