Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd sexbrottsling åtalas för ytterligare övergrepp mot barn

En äldre man hemmahörande i länet åtalas för sexuellt övergrepp mot barn. Mannen är sedan tidigare dömd för en rad övergrepp.

För närvarande avtjänar den åtalade mannen ett femårigt fängelsestraff för våldtäkt mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt utnyttjande av underårig, och sexuellt övergrepp mot barn. Han dömdes av Östersunds tingsrätt för ett år sedan och straffet fastställdes i hovrätten.

Nu åtalas mannen för ytterligare övergrepp. Enligt åklagare Märta Warg har han vid ett flertal tillfällen utfört sexuella handlingar med en person som var under 15 år. Det här ska ha hänt under en tvåårsperiod för några år sedan.

Varför åtalas han för de här händelserna nu?

– Uppgifterna har kommit fram efter att han dömdes, säger Märta Warg.

Hon säger att den här typen av brott är svårutredda eftersom det ofta är länge sedan brottet begicks och det finns sällan några fysiska skador hos brottsoffret.

I övrigt är hon förtegen om utredningen och åtalet mot mannen på grund av sekretessen kring sexualbrottsmål.