Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för att ha misshandlat okänd person vid okänd tidpunkt

En man i 20-årsåldern döms för att ha misshandlat en okänd person vid en oklar tidpunkt förra året. Att mannen ändå fälls beror på att misshandeln fastnat på en övervakningsfilm.

Vem den målsägande är har alltså tingsrätten inte kunnat fastställa, men mannen har erkänt att det var han som knuffade en man i ryggen så att denne blev liggande kontaktlös.

Mannen hade en stund före misshandel träffat på mannen utanför en affär i Krokoms kommun.

Enligt den dömde så hade den okände hotat honom till livet. Han sprang då ikapp honom och knuffade denne hårt i ryggen.

När det hände kan mannen inte svara på och polisutredningen har bara lösligt kunnat ringa in tidpunkten, att misshandeln skett någon gång mellan 1 juni och 1 oktober 2013.

Med ett erkännande och övervakningsfilmen där den dömde går att identifiera finner tingsrätten att han är skyldig.

Mannen döms också för att ha snattat mat på en butik.

Den dömde har flera domar på sig, bland annat för tre fall av misshandel, två fall av olaga hot och två fall av ofredande.

Tingsrätten var inte enig när det gäller att bestämma påföljd för brotten. Två nämndemän ville att mannen ska dömas till fängelse i två månader.

Domen beslutade dock att döma mannen till skyddstillsyn med samhällstjänst i 60 timmar och han ska också genomgå ett behandlingsprogram.