Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för grov rattfylla

En man i 35-årsåldern från norra länsdelarna döms för grovt rattfylleri till en månads fängelse.

Mannen stoppades av en polispatrull i april efter en vinglig färd på Frösöbron. När de två poliserna kom fram till bilen satt tre personer i baksätet och ingen i framsätet.

En av dem, 35-åringen, hade ena benet på mittkonsollen mellan framsätena. Han hävdade att det inte var han som kört utan att föraren hade stuckit från bilen.

Det här var i korsningen Färjemansleden-Rådhusgatan och poliserna i bilen bakom såg inte någon lämna bilen. Däremot såg de hur någon förflyttade sig från framsätet till baksätet.

Polisens vittnesmål väger tungt enligt tingsrätten som dömer mannen som däremot frias från narkotikabrott som han också hade åtalats för. Mannen hade spår av amfetamin i blodet, men här finner tingsrätten att det kan vara så att han fått en drink spetsat med amfetamin. Det hävdar mannen själv.

Mannen ska alltså avtjäna en månad i fängelse. Han ska också betala 5 000 kronor för advokatkostnader.