Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för hot på McDragans

En 49-årig man hotade två anställda på strippklubben McDragans med en barstol. Nu döms mannen till böter för olaga hot.

Meningarna går isär om vad som egentligen hände när 49-åringens sällskap besökte strippklubben i fjol. De båda målsägarna – två kvinnor – har uppgett att sällskapet uppträdde otrevligt och att de krävde att bli "underhållna".

Männen verkade också ha förväntat sig "något mer". Enligt en av kvinnorna sa 49-åringen att han ville ligga med henne och att han ville ha sina inträdespengar tillbaka.

När sällskapet sedermera ombads att lämna lokalen, blev 49-åringen förbannad. Han ska då ha lyft upp en barstol "explosivt", som om han skulle kasta den på dem. Två av 49-åringens kamrater försökte då lugna ner honom och hindra honom från att slänga iväg barstolen mot kvinnorna.

49-åringen, och en av hans kamrater, håller inte med om den historieskrivningen. Enligt dem hade sällskapet betalat 280 kronor var för öl och "lite show". Efter showen ska de två kvinnorna ha erbjudit dem sex, ett erbjudande som de tackade nej till.

När 49-åringen i stället gick till baren för att beställa ytterligare en öl, blev de "fula och desperata" kvinnorna arga och bad sällskapet att gå. 49-åringen lyfte då upp en barstol med ena handen och slog den i golvet. Han upplevde inte att kvinnorna blev rädda, och sällskapet lämnade därefter lokalen.

Östersunds tingsrätt anser dock att de båda männens berättelser inte är trovärdiga. De framstår snarare som en gemensam efterhandskonstruktion eftersom männen lämnat motstridiga uppgifter vid polisförhör och huvudförhandling.

Rätten bedömer i stället att kvinnorna lämnat tydliga och samstämmiga uppgifter om händelseförloppet, och att 49-åringen därför ska dömas för olaga hot. Påföljden blir 60 dagsböter à 180 kronor, samt 5 000 kronor i skadestånd till den ena kvinnan för kränkning.