Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för krogmisshandel

En 21-årig man döms till en månads fängelse för att ha skallat en man på krogen.
Misshandel skedde helt oprovocerat.

De två kände inte varandra sedan tidigare när misshandeln skedde på en Östersundskrog i mars i fjol.

Det började med att en kompis till den misshandlade blev hotad och spottad på av 21-åringen. Den misshandlade såg på håll att något hände och gick fram för att gå emellan.

Han blev då hotad av 21-åringen. Sedan vände han sig mot sin kompis för att få bort honom och när han vände sig om igen mot 21-åringen small det bara till. 21-åringen hade skallat honom så att näsan fick en fraktur.

21-åringen har förnekat brotten, men tingsrätten finner vittnenas berättelser trovärdiga och dömer mannen för misshandel, olaga hot, ofredande samt narkotikabrott. Mannen hade spår av cannabis eller hasch i kroppen när han togs av polis.

Mannen skulle ha kunnat dömas till samhällstjänst, men han är bosatt utomlands och han är inte heller motiverad till samhällstjänst.

Tingsrätten dömer mannen till fängelse i en månad. Han ska också betala skadestånd på 14 600 kronor till den misshandlade mannen.