Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för misshandel av sin son

En pappa döms för att ha kastat sin son mot en ytterdörr.

En man i Östersunds kommun åtalades vid Östersunds tingsrätt för misshandel av sin son. Dels gäller det en specifik gång, dels utdragen misshandel över flera år.

Pappan erkänner att han kastat och dragit sonen mot dörren, men att han inte velat göra honom illa. Han kan ha puttat sonen mot dörren och handtaget slagit i ryggen. Sonen, däremot, menar att pappan först tryckte upp honom mot väggen och sedan puttat honom mot dörren. Han ska ha fått en bula i huvudet.

Tingsrätten anser att sonen på ett "trovärdigt och känslosamt sätt" berättat om vad som hände förra sommaren och att det stöds med vittnesmål från mamman.

Därför döms pappan för den misshandeln.

Åtalet som gäller misshandel över tid ogillas dock av domstolen. Den fastslår att det nog kan vara så att pappan tagit hårt grepp om sonens armar när de bråkat, men att det inte går att visa att det gjorts för att göra sonen illa med vilja.

Pappan döms till samhällstjänst och ska betala skadestånd till sin son.