Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för sex-sms till chefen

I dag föll domen mot den man som ofredat och hotat sin chef och sina kollegor i Östersunds kommun. Mannen döms till rättspsykiatrisk vård.

Annons

Mannen som är i 30-årsåldern ska bland annat ha skickat över 1000 sms till sin chef med ett innehåll som uppfattades som kränkande. När rättegången inleddes vid tingsrätten i Östersund i mitten av mars kunde inte mannen sköta sig utan avbröt målsägande och kommenterade vad de hade att säga. Mannen fick därför sitta i ett annat rum under förhandlingen. När rättegången avslutades yrkade åklagaren på att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

I dag när huvudförhandlingen avslutades kom det fram att 30-åringen bedöms lida av en allvarlig psykisk störning, vilket påverkar straffpåföljden. Tingsrätten fann mannen skyldig till de flesta åtalspunkterna. Han dömdes för ofredande, sexuellt ofredande, olaga hot och förföljelse, ringa barnpornografibrott samt ringa narkotikabrott. Däremot kunde inte tingsrätten avgöra om mannen var skyldig till att odla cannabis.

30-åringen döms till rättspsykiatrisk vård och han ska sitta fortsatt häktad tills domen vinner laga kraft, vilket sker inom tre veckor om mannen inte överklagar.