Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för sparkar mot medvetslös

En 20-årig man har dömts till samhällstjänst för en grov misshandel i centrala Östersund.

En natt i slutet av augusti i år var det trångt inne på en av Östersunds snabbmatsrestauranger och många av besökarna var berusade efter en kväll på stadens krogar.

I trängseln började en 19-årig man tjafsa med ett sällskap och när han lämnade restaurangen pekade han finger åt dem som avskedshälsning.

Det skulle han inte ha gjort, för efter att en ung kvinna vid bordet ropat till sina bordskamrater att de skulle spöa mannen så sprang flera män ut och misshandlade honom grovt.

Enligt vittnen på plats fortsatte de att sparka och slå honom trots att han snabbt blev medvetslös och det var först när andra restauranggäster började springa ut och avstyra misshandeln som gänget avbröt den och flydde scenen.

Nu har en 20-årig man dömts till samhällstjänst i 180 timmar för grov misshandel efter att ha bevisats vara den mest våldsamme och pådrivande av männen under misshandeln.

Det 27-åriga kvinnan som manade på männen att utföra misshandeln frias från misstankar om medhjälp utifrån att rätten inte anser att hennes pådrivande var avgörande för att männen skulle utföra handlingarna.

Däremot döms hon till 50 kronors dagsböter i 80 dagar för att ha gjort våldsamt motstånd då polisen försökte omhänderta henne för fylleri kvällen innan.