Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för våldtäkt mot sovande kvinna

23-åringen inledde ett samlag med en kvinna när hon låg och sov. Han döms nu till fängelse för våldtäkt och han får betala ett kraftigt skadestånd.

Allt inträffade i samband med en fest i somras. Tre unga människor lade sig i samma säng. En kvinna som nu vid rättegången vittnade berättar att hon upptäckte under natten att mannen inledde ett samlag med hennes då sovande, 20-åriga kompis.

Det ska ha pågått under kort tid och 23-åringen avbröt sig själv.

Under rättegången var 23-åringen mycket ångerfull och han erkände utan omsvep. I domen för rätten en diskussion om hur grov våldtäkten ska betecknas. Man fastnar för att den i lagens mening var mindre grov.

Straffet blir skyddstillsyn plus fängelse i tre månader. 23-åringen ska nu genomgå behandling för bland annat alkoholmissbruk och hans bristande förmåga i socialt umgänge.

Dessutom ska han betala 115 000 kronor i skadestånd till offret.

Kvinnan har mått väldigt dåligt efter händelsen. Hon för återkommande panikångestattacker och hon klarar bara att gå i skolan cirka två dagar i veckan.