Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till skyddstillsyn för rattfylla

Polisen mätte upp 2,87 promille i den 46-åriga mannens blod efter att han kört bil tur och retur mellan Undersåker och ICA i Björnänge. Nu döms han till skyddstillsyn för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Annons

Själv säger 46-åringen att han satte i sig nästan en hel flaska sprit efter att han varit och handlat på affären, junidagen 2013.

Men vittnesmål från affären, om att han var berusad när han var där, och att promillehalten var extremt hög talar emot att mannen druckit efter bilfärden. Det krävs helt enkelt en längre tids alkoholintag för att komma upp i den höga alkoholhalten.

Tingsrätten i Östersund anser att det är tillförlitligt utrett att han måste ha fått i sig merparten av alkoholen innan han satte sig i bilen.

Eftersom manen även hade indraget körkort vid tillfället, döms han för grov olovlig körning.

Åklagaren yrkade på en månads fängelse och tingsrätten håller med om att straffvärdet ligger där. Men eftersom 46-åringen i rätten sagt att han behöver stöd och kontroll i sin vardag, döms han därför till skyddstillsyn och behandling, som frivården och socialtjänsten bestämmer.