Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domus-gallerian fylls med nya butiker i höst

Det har tagit tid, men nu är de allra flesta hyresavtalen i Domus-gallerian påskrivna, och i september invigs gallerian Mittpunkten.

Lågkonjunktur och finanskris har fördröjt ombyggnaden av Domus till en modern galleria. Det har helt enkelt tagit längre tid än planerat för fastighetsägaren Atrium Ljungberg att fylla huset med nya hyresgäster efter det att kooperationen krympte sin säljyta.

gått lite trögare än vad vi hade tänkt, men Östersund går ändå bra jämfört med andra projekt vi har runt om i landet, säger Jens Halvarsson, affärsområdeschef vid Atrium Ljungberg.

Men dagens 8 butiker i det över 10 000 kvadratmeter stora Domushuset ska bli ett 20-tal när allt står ombyggt och klart till i slutet av september.

– Vi har tecknat avtal för 75–80 procent av huset, och det är nu klart med klädkedjorna Gina Tricot, Jack & Jones, MQ och Vero Moda.

Gina Tricot kommer att ha 700 kvadratmeter butiksytor i två plan och som kräver att rulltrappor sätts in vid entrén från Prästgatan. Lösningen innebär att Gina Tricot hamnar i det läge som Domuskiosken hade tidigare, och att övriga delen hamnar på våningen ovanför i det som förr inhyste Konsum Jämtlands kontor.

förhandlingar med tre mindre butiker, som ska ligga på en del av den ytan som caféet har i dag.

Caféet blir kvar men ska vridas mot den yta där Domus tidigare sålde husgeråd.

I de nya småbutikerna ska det bland annat säljas mobiltelefoner, men även en make-up-enhet ska få plats. Dessutom förs förhandlingar med en skoaffär och den danska kedjan Esprit.

– Huset kommer att få en god mix, som kommer att bli bra för City-handeln i Östersund, säger Jens Halvarsson.

att Europas tredje största parkeringsbolag Q Park tar över Domusparkeringen från Konsum Nord.

– Alla har valt fokusera på det man är bäst på och Coop har därför valt att satsa på sina kvarvarande butiker.

en professionell aktör som tidigare hette Carpark, och som vi samarbetar med på flera andra håll i landet.

Parkeringshuset kommer att få en total uppfräschning med ommålning, renoverade markskikt och renoverade trapphus.

– I dag är det mörkt och ogästvänligt, men när vi är klara ska det bada mer i ljus. Dessutom ska delar av P-huset kläs med glaslameller, säger Jens Halvarsson.

Totalt satsar Atrium Ljungberg 80 miljoner kronor på ombyggnaden av Domus och i det ingår även en viss upputsning av fasaden.