Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Douglas Bergqvist matchhjälte när ÖFK besegrade Djurgården med 2–1

Östersunds FK tog under söndagen emot Djurgårdens IF i en match som var viktig för båda lagen rent poängmässigt. Det stod 1–1 när den andra halvleken skulle börja och efter bara fem minuter kunde Douglas Bergkvist vinkla in det andra målet och fastställa slutresultatet till 2–1.

Annons

Bergqvist bäst i ÖFK – så betygsätts ÖFK-spelarna efter matchen mot Djurgården

Inför matchen låg Djurgåren på en femteplats och Östersund på en fjärdeplats med enpoängs åtskillnad och därmed en viktigt match för båda lagen. ÖFK som spelade match så sent som för tre dagar sedan, ändrade om rejält i startelven och Potter valde att endast behålla två av spelarna från matchen i torsdags. Saman Ghoddos och Ken Sema fanns inte ens med på bänken. Det hindrade inte Östersund från att ta ledningen i matchen genom fint huvudspel av Sam Menisro på hörnboll slagen av Gabriel Somi.

ÖSTERSUND 20170716Sam Mensiro jublar efter 1-0-målet under söndagens allsvenska match mellan Östersunds FK och Djurgården på Jämtkraft Arena.

Målet gav ny energi till matchen och framförallt gav det ÖFK mod att försöka få in ett andra mål. Något mål blev det dock inte för Östersund utan istället klev den gamle Sundsvallsspelaren Kevin Walker fram och kvitterade till 1–1 för Djurgården i den 31:a minuten.

TV: Andreas Olsen om vinsten mot DIF: "Här på Jämtkraft arena kan ÖFK inte förlora 2017"

Efter Djurgårdens kvitteringsmål blev det rörigt på planen och Östersund fick även byta målvakt mitt i den heta matchen. Andreas Andersson som startat i mål fick bäras ut på bår med lindad vänsterfot. Aly Keita drog snabbt på sig tröjan och värmde upp på vägen till målet.

ÖSTERSUND 20170716Östersunds målvakt  Andreas Andersson bärs ut på bår under söndagens allsvenska match mellan Östersunds FK och Djurgården på Jämtkraft Arena.

Fem minuter in i andra halvlek får ÖFK en frispark strax utanför straffområdet som Somi tar. Han slår in den framför mål och där finns Douglas Bergqvist som vinkalar in den i mål. Det var Bergqvists första allsvenska mål och ÖFK tog därmed tillbaka ledingen i matchen.

Med tanke på att ÖFK spelat Europa League för tre dagar sedan och hur bra Djurgårdens lag är samt de senaste två segrarna som DIF har i bagaget så hade man kunnat önska mer av dem. I mitten på andra skapade Djurgården förvisso en hel del chanser men det räckte inte utan Bergqvists mål stängde matchen.

Flera spelare ur ÖFK stod för fina prestationer och det gör det nog inte lättare för Potter när han ska välja vilka som ska få spela returmatchen mot Galatasaray.

Efter matchen kommenterade Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel matchen så här:

– Vår matcj är ingen bra match vi gör. Det finns alltid en motståndare som gör bra saker. Vi är inte tillräckligt bra i försvar och inte bra i anfall. Inte den farten och energin vi haft i de senaste matcherna. Dålig prestation av oss, utan att förta att Östersund är ett bra lag och de vinner rättvist.

Östersunds tränare Graham Potter var mycket nöjd efter matchen och framförallt var han stolt över det "nya" laget.

– Jag är stolt. Vi attackerade bra och hade bra chanser. Prestationsnivån var hög vilket säger mycket om spelarna. De är ett bra lag men vi startade bra men jag är lite besviken på målet vi får mot oss. Men överlag en fantastisk insats.

Potter kommenterade sedan Douglas prestation så här:

– Han gjorde sitt bästa och bidrog till mycket samt jobbade bra på mittfältet. Douglas var fantastisk.

ÖSTERSUND 20170716Douglas Bergqvist gör 2-1 under söndagens allsvenska match.

Mer om ÖFK:

Se Bergqvist första mål för säsongen – som avgjorde matchen mot Djurgården

Otippade hyllningen till Potter – får älgkalv döpt efter sig: "Den ser bättre ut än mig"

Superprogrammet om ÖFK – 50 minuter om säsongen, frågetecknet och silly season: "Han är drömnamnet"

Annons