Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragan Bratic ryter ifrån

Dragan Bratic tycker att debatten om Göran Jämtings uttalande visar att svenskar inte får ha egna åsikter.

– Sverige är som Lukasjenkos Vitryssland.

När Göran Jämting (M), ledamot i socialnämnden, uttalade sig positivt om sexköp slutade det med att han fick lämna sin post i socialnämnden. Dragan Bratic, som ju ansökt om alkoholtillstånd och väntar på besked från socialnämnden inom ett par veckor, är inte förvånad över att det blev sådan storm kring Jämtings uttalande.

Att ha avvikande åsikter är inte tillåtet i Sverige. Det finns en åsiktscensur här som liknar den i Vitryssland. Även om man är partipolitiskt bunden och sitter med i en nämnd ska man kunna säga vad man tycker, menar Bratic.

– Killen har sagt sin åsikt, säger han.

Dragan Bratic poängterar att han själv inte sysslar med något kriminellt. Han är en seriös företagare sedan 15 år. Hans anställda får bra betalt och trivs med sina jobb.

Sedan i höstas väntar Bratic på besked om han ska få alkoholtillstånd till strippklubben i Storvallen.

Han är upprörd över förslaget som ger kommunen rätt att stoppa alkoholtillstånd till företag som har strippshower.

– Man bestämmer att striptease är något smutsigt, säger Dragan Bratic upprört.

Ständigt känner han motarbetat av Åre kommun. Nu har snart halva vintersäsongen gått och han har ännu inte fått besked om alkoholtillståndet.

– Jag har fått ekonomiska problem för att jag inte fick tillstånd tidigare.

Han påpekar att Åre kommuns roll är att följa lagen. Inget annat.

– De struntar i lagen och går bara efter det moraliska.

Att boende i Storlien och Storvallen blir upprörda över hans etablering är inget han kan göra något åt. Han har rent mjöl i påsen.

– De hatar mig för att polisen kommer dit. De har stått där flera gånger utanför huset. Annars kommer ju polisen bara till Storlien en gång per år. Nu har de varit där flera gånger på grund av mig.