Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragan Bratic stänger strippklubben i Mörsil

De iögonfallande skyltarna och banderollerna med texten Live Striptease har plockats bort.

– Jag håller på att sälja Brinkeboda, säger Dragan Bratic.

Annons

Det var i december 2011 som Dragan Bratic, BDS Alex AB, öppnade sin första strippklubbb i Jämtland. Det var hans fjärde strippklubb i Sverige.

När ÖP träffade honom inför nyöppningen i Mörsil var han full av entusiasm. Han tyckte han kommit över ett kap: restaurangen i Brinkeboda var det vackraste han sett. Och läget var perfekt, bara drygt tre mil till Åre där hans tilltänkta kunder fanns.

– Dragplåstret är ju Åre. Det är den bästa skidorten, sa han.

Men det var inte alla som välkomnade nyetableringen. Eva Hellstrand (C) och flera andra politiker som var emot strippklubben stod handfallna.

– Det är inte olagligt men det är olämpligt, sa Eva Hellstrand (C).

Hon uppmanade till bojkott vilket fick Dragan Bratic att se rött. Han polisanmälde henne för förtal.

Trots alla protester fick han till slut alkoholtillstånd. Men det gick inte lika lätt att få alkoholtillstånd för hans andra jämtlandssatsning i Storvallen. Den här gången sa socialnämnden nej, han fick inte tillstånd att sälja öl och vin.

– Det här är ju en fjällby och inget porrdistrikt, sa en bybo inför öppnandet i Storvallen.

Efter några månader stängdes strippklubben i den lilla fjällbyn.

Och nu ska alltså Bratic även stänga strippklubben i Mörsil.

– Jag får bra betalt, säger han på frågan om varför han väljer att sälja fastigheten.

Eftersom affären inte är klar vill han inte berätta vem köparen är.

ÖP och många andra har lagt märke till att Mc Dragan-märkta bilar synts utanför en restauranglokal i Åre. Men exakt vad som pågår inne i lokalen går inte att se eftersom alla fönster tejpats igen med papper.

Dragan Bratic tillbakavisar uppgiften om att han ska öppna en klubb i Åre. Däremot har han sålt en del saker från Brinkeboda som fraktats till Åre.

Även den Årerestaurangens förra ägaren, som inte vill gå ut med sitt namn, tillbakavisar uppgiften om att han har sålt verksamheten till Dragan Bratic.

– Restaurangen har sålts till en kvinna, berättar den förra restaurangägaren.

Kommunalrårdet Leif Nord (M) har kontrollerat om Brinkeboda ska bli en flyktingförläggning eftersom den uppgiften fanns hos Migrationsverket.

– Det jag fått veta är att man har avskrivit ärendet eftersom företaget som ansökt inte hade besittningsrätt när avtalet skrevs under.

----------------------------

ÖP har tidigare träffat en av stripporna som arbetar på strippklubben i Mörsil. Nedan kan du se intevjun med Oxana som gjordes i februari 2012.