Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Draghund herrelös i några månader

En utmärglad draghundstik upptäcktes i Dödre utanför Svenstavik. Samtidigt saknar Bengt- Åke Sjölund i Häggenås en sådan hund. Men han fick aldrig reda på om det var samma hund innan den smet igen.

I torsdagsn morse fick polisen in uppgifter om att en person tagit hand om en svart och vit draghund i Dödre. Det är oklart vad det är för hundras. Hunden var i ett ganska dåligt skick berättar anmälaren. Enligt uppgifter från den som tagit hand om hunden har den troligtvis befunnit sig ute i området i några månader. Det är oklart vem hundens ägare är eftersom den saknar märkning. Hunden befann sig hos upphittaren ett tag. Men den försvann sedan.
Bengt- Åke Sjölund från Häggenås har en drag hund som försvann för flera månader. Han tror att det kan vara hans hund.
– Men tyvärr smet hunden utan att jag hann titta på den. Men enligt den som hittade hunden kommer den nog tillbaka snart eftersom den brukar hålla till i skogen där, säger han.
Hans hund försvann i Frostviken.
– Men det är inga problem för en hund att ta sig så långt, säger Bengt- Åke Sjölund.
Om hunden dyker upp i Dödre igen kan han få svar på om det är hans hund.