Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramaelever i nya lokaler

Inget mer sitta med fika i knät. Inget mer upp- och nedpackande i kartonger.
Nu har kulturskolans dramalärare äntligen fått egna lokaler.

Ett helt rum för alla kläder. Ett eget kontor, sällskapsytor med soffor och bord och ett undervisningsrum. Efter år av omkringflackande i olika skolor har kulturskolans dramalärare Maria Flink äntligen fått egna lokaler för sin verksamhet.

– Ja men det är ju fantastiskt det här. Under flera år har jag tänkt ge upp, jag orkade inte bråka om lokaler mer. Och mina ungdomar förtjänar verkligen något bättre än att vara i någon smutsig källare, säger Maria Flink, som varit lärare inom kulturskolan i 15 år.

Varje vecka undervisar hon 55-60-talet elever i manus och film, kreativt skrivande och drama. Förut har hon åkt runt och undervisat i kommunens skolor. Förra hösten stod hon helt utan lokaler och alla kläder som samlats ihop genom år av teateruppsättningar låg packade i kartonger.

– Jag har haft kontoret hemma i knät, det här är första gången jag har ett eget kontor, säger Maria Flink.

De senaste två åren har hon flyttat tre gånger, och packat uppskattningsvis cirka 100 kartonger med teaterkläder. Nu hoppas att hon att det är slut på omkringflackandet.

– Jag hoppas det här är forever.

Längst upp i Gamla Tingshuset håller nu dramagrupperna till, i filmbolaget Tantiloops gamla lokaler. På samma våningsplan har även Skapande skola fått nya lokaler.