Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik när Petter segrade

B.B. Petter N. motsvarade förväntningarna i Jämtländskt uppfödningslopp. Men det var inte någon övertygande seger.

– Han hade inte sin bästa dag, säger kusken Jomar Blekkan.

Treåringarna stod i centrum när kallblodens dag arrangerades på Östersundstravet. Anrika Jämtländskt uppfödningslopp såg en stor favorit i norske B.B. Petter N. Hingsten, som kom med fyra raka segrar, hade de flesta spelares ögon på sig.

Loppet blev rörigt och i andra sväng på första varvet krokade två ekipage ihop.

– Jag var nära att hamna i det jag också, men jag såg det tidigt, säger Jomar Blekkan.

B.B. Petter N. fick tidigt en bra position, men Moe Odin-sonen hade svårt att få aktionen att flyta riktigt. I sista sväng kopplade han grepp på ledaren, men blev tufft utmanad av hemmahoppet Ulvsås Ballerina med Jan-Ivan Eriksson, som var inblandade i den stökiga situationen under första varvet. Längst ut kom också Björli Odin och Jan-Olov Persson. Över mål var det mycket svårt att skilja B.B. Petter N. och Björli Odin åt.

– Jag var inte säker på att jag hade vunnit, säger Jomar Blekkan.

Men det hade han. Femte raka segern togs på tiden 1.29,7/2 180 meter och gav 70 000 kronor. B.B. Petter N., som är döpt efter den norske skidkungen Petter Northug, har bara förlorat en gång i karriären och Jomar Blekkan tror att det kan vara en häst för framtiden.

– Det är svårt att säga hur bra han kan bli, men det är en fin individ, säger Jomar Blekkan.

Kvällens andra huvudlopp, Svensk Travsports Avelslopp, gick till Rote Jon och Sören Lennartsson efter ledning större delen av loppet.

Mest imponerande vinnare denna Kallblodens dag var ett varmblod – Ginala. När hon svepte fältet under slutvarvet i V64–5 såg det ut som att motståndarna stod stilla.

– Hon är fantastisk den här hästen och hon blir bara bättre och bättre. Det kändes som att vi hade långt fram, men på hundra meter var hon förbi dem, säger kusken Henrik Svensson.