Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk avslutning för VÖN men seger blev det

Funäsdalingen Victor Öhling Norberg vann den totala världscupen i skicross, det stod klart efter den sista vc-tävlingen i Frankrike på söndagen. Men det blev en dramatisk avslutning.

Victor Öhling Norberg körde ut i kvartsfinalen när skidbindningen löste ut.

Inför helgens tävlingar ledde Victor Öhling Norberg världscupen i skicross men det skiljde bara tio poäng ner till tvåan, österrikaren Andreas Matt. "VÖN" var alltså tvungen att slå honom för att ta hem totalsegern.

– Jag var i ledning i kvartsfinalen när skidan löste ut i en sväng. Det var det värsta som kunde hända. Jag var väldigt besviken, säger Victor Öhling Norberg som fick ställa sig vid sidan och vänta på att Andreas Matt skulle åka. En bättre placering i söndagens tävling för österrikaren skulle innebära en andra plats för "VÖN" i den totala världscupen.

Då körde Andreas Matt också ut i sitt kvartsfinalheat.

– Det var först ner som en pannkaka och sedan upp som en sol, säger funäsdalingen som nu kan titulera sig vinnare av världscupen i skicross 2014.

Hur sannolikt var det att ni båda skulle åka ur i kvartsfinalen?

– Det här är skicross, allt kan hända. Det är nya vinnare varje tävling. Men att en skida löser ut, det är väldigt ovanligt, säger Victor Öhling Norberg.

Förra året kom han trea i den totala världscupen och i år var siktet inställt på att vinna. Men det stora målet var OS, där Victor Öhling Norberg målades ut som ett av Sveriges största medalj-, ja till och med guldhopp. Där kraschade "VÖN" bara några meter före mållinjen i kvartsfinalen och gick inte vidare efter målfoto.

– OS har jag lagt bakom mig. När det gick åt skogen har världscupen varit det stora målet och jag är så fantastiskt glad att det lyckats, säger han.

Nu väntar SM-tävlingar i Lofsdalen om två veckor.

– Jag lägger inte så mycket energi på det, jag har redan två SM-guld i bagaget. Men blir det ett till så är det en bonus. SM brukar vara en skön avslutning på säsongen.

Vad tänker du inför nästa säsong?

– Nu ska jag fira det här guldet och så får vi tänka på det sedan. Men nu måste jag avsluta, nu måste jag faktiskt se finalen här, säger den nyblivna världscupmästaren innan han hastar vidare.