Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk avslutning stadioncross – Lindh och Renheim segrare: "Otroligt skönt"

Det hann hända mycket innan de två svenska mästarna kunde koras.
Men slutligen var det Elvira Lindh och Adam Renheim som drog det längsta strået.

Lördag 09.45: Se SM-finalen i skotercross i Kalix här

Under torsdagskvällen stod Stadioncross på SM-veckans agenda. Det blev en fartfylld tillställning och damernas finalheat skulle komma att bli en mycket dramatisk historia.

Förhandsfavoriten Marica Renheim gick ut starkt men gick omkull och kunde därefter inte slutföra loppet. Då tog Elina Öhman över taktpinnen och det såg ut att bli en bekväm seger – men plötsligt la hennes skoter av och guldchansen försvann.

Det blev istället fjolårets bronsmedaljör, Elvira Lindh Borlänge SSK, som knep guldet före Ellen Bäcke, SMK Storuman, och trean Vilma Jonsson, Storuman SK.

I herrarnas finallopp skulle favoriten Adam Renheim snabbt ta kontrollen om racet. Desto sämre gick det för Per Vikman som gick omkull, tillsammans med Filip Öhman, under första varvet.

Det blev aldrig något snack om saken – Renheim tog en bekväm seger. Silverpengen gick till Emil Harr och John Stenberg fick nöja sig med tredjeplatsen.

– Otroligt skönt. Det blev en lugn final och det fungerade klockrent. Jag fick en lite lucka att hugga på, men jag är sjukt nöjd och hade inte räknat med detta, säger Lima-sonen Renheim till SVT efter segern.

Stadioncross, damer

1) Elvira Lindh

2) Ellen Bäcke

3) Vilma Jonsson

Herrar:

1) Adam Renheim

2) Emil Harr

3) John Stenberg