Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk final i Conifa World Cup

Det krävdes straffar för att avgöra finalen i Conifa World Cup.
Countea de Nissa fick sträcka pokalen mot den blå jämtlandshimlen.
– Det här är stort. Det är det största jag varit med om, säger Hichem Ferreri som satte den avgörande straffen mot Ellan Vannin.

Det var på många sätt en märklig final att uppleva. Längs sidlinjen flödade passionen. Spelare och ledare hade gått igenom hela känsloregistret redan två minuter in i mötet, vilket mynnade ut i en hetsig diskussion mellan de båda tränarna.

Sedan fortsatte det – med livet som insats i varje duell. Högljutt, aggressivt, fysiskt och stundtals också riktigt bra fotboll. Men på läktaren? Ja, där satt bland annat ett japanskt tv-team som hade åkt till Östersund, trots avsaknad av egenintresse. Och andra medier. Publiken svek däremot återigen. Det var mindre glest än tidigare men knappast över 1000 personer.

Det verkade som tur var inte bekomma spelarna. När Hichemm Ferrari satte den avgörande straffen efter 90 mållösa minuter mot Ellan Vannin firade hela laget som om de vunnit det VM som ska börja om några dagar.

– Vi är otroligt glada. Vi vet inte riktigt hur stort det här är hemma i Nice. Vi vet att stödet är riktigt bra, men det ska bli intressant att komma hem nu, säger Hichemm.

Hur kändes det att få avgöra en sådan här final?

– Det är svårt att beskriva. Jag blev bara så otroligt glad. Det var en hård och tuff match. Underbart att vi vinner till slut.

Nice hade kanske fler kvalificerade målchanser under matchen men grabbarna från Isle of Man, den lilla ön mellan Storbritannien och Irland, var fysiska och ruggigt starka i höjdduellerna. På övertid hade de mycket väl kunnat få in en boll på någon fast situation.

Nu avgjordes matchen i stället på straffar och där satte alla sin straff, utom Chris Bass Jr. Bollen gick utanför och tröjan åkte upp över ansiktet. När Hichem Ferreri satte in nådastöten var det tårar på många hålla i Ellan Vannin – som ändå uppträdde som stora förlorare.

– Jag otroligt besviken över att vi inte får vinna den här matchen, men jag är ruggigt stolt över killarna. De har spelat för sitt land hela tiden och har gett folket där hemma otroligt mycket, säger Lee Dixon, tränare.

Hur stort är det här på hemmaplan för er?

– Enormt stort! Varenda pub visade den här finalen live, och det kommer säkerligen att bli en hel del firande när vi kommer hem.

Arameans Suryoye FA vann bronset efter seger mot Sydossetien.