Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk sista sten sänkte lag Hasselborg mot Japan: "Överraskande"

 
Vinter-OS 2018: Curling
Visa alla artiklar

Efter mer än två och en halv timmes curling förlorade Sverige mot Japan – trots sista stenen.
– Det var överraskande, sa kommentatorn Paul Ahlgren.

Sverige mötte Japan i en toppmatch i OS. Lag Hasselborg hade det riktigt tufft men tuggade sig upp till en tvåpoängsledning med två omgångar kvar.

Japan hade sedan sista stenen i omgång nio och lyckades ta en tvåpoängare till 4–4. Det skulle avgöras i den tionde, med en svensk sistasten.

Som bäddat för seger.

Sverige jobbade mest på att ta undan Japans gardstenar fram till de sista stenarna skulle läggas. Japan la en fullkomligt perfekt sista sten och hade då två stenar i boet, en högt liggande och en i mitten, ut mot högerkanten.

– Det var bättre än jag trodde att de kunde göra den. Den är giftig för Anna. Hon kan inte slå på den övre stenen och inte hamna för nära kanten. Hon måste träffa rakt på, sa experten Sebastian Kraupp.

En svår sista svensk sten väntade. Anna Hasselborg prickade precis där hon skulle, men stenen fortsatte glida och den kvarliggande japanska stenen var närmast mitten.

Sverige förlorade alltså med 5–4 – trots att de hade sista stenen.

– Det var överraskande, sa kommentatorn Paul Ahlgren medan överlyckliga japanskor jublade över segern.

– Verkligen, fyllde Sebastian Kraupp i.

Förlusten innebär att Japan går om Sverige som nu är trea i seriespelet.