Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiska minuter när Berggren ordnade poäng

/

IFK Östersund har genomgått ett par tuffa karaktärstest på slutet. Senast i raden – en sen forcering som räddade poäng mot IFK Sundsvall. Men det kunde ha blivit mer.

Annons

Efter en blek säsongsinledning med onödiga poängtapp har stadens rödvita lag börjat hitta stilen igen. Seger borta mot Kubikenborg och nu en sen comeback som gav 2–2 och en poäng.

– Vi har kanske trott att vi är för bra tidigare. Inte ödmjuka nog. De här två matcherna har vi tagit jobbet på ett mycket bättre sätt, sammanfattade lördagens kapten Johan Pihlström.

över första halvlek som var, just det, blek. Procol Harums ”A whiter shade of pale” spelades under uppvärmningen, och lade sin ande över halvleken.

Efter några minuter i andra halvlek kom smällen.

– Självmål, utbrast speakern.

Johan Pihlströms snedspark gav 0–1 och markerade starten på en tung rödvit period.

John Hörnfeldt fick två heta kvitteringsmöjligheter; en som tog i stolpens insida och en som Sundsvalls målvakt Cristoffer Göransson vackert parerade.

Per Lindestig och ”Sasha” Matyyuk varnades i samma veva, den sistnämnde kunde skatta sig lycklig att få stanna på banan efter att ha applåderat sitt eget kort.

Att Kent Öberg kvitterade i svallvågorna på en av många fint slagna hörnor hjälpte förstås, men lika snabbt tog gästerna tillbaka ledningen. Då var det dags att plocka fram den karaktär tränare Jocke Lundstedt pratade om.

– Det vi har börjat med nu är att kämpa mer för varandra.

– Det är nog mer att vi har fått tid tillsammans.

Under en dramatisk slutkläm, där hemmalaget bland annat fick en indirekt frispark i offensivt straffområde, tryckte till slut inhopparen Daniel Berggren upp 2–2 i vänstra krysset.

Och så var det den där situationen som kunde ha gett alla tre poäng till IFK Östersund.

Efter att gästernas målvakt på stopptid lekt tvål med bollen hade John Hörnfeldt i stort sett öppet mål. Han drog kyligt ett par försvarare och såg ut att ha en ocean av tid på sig, men sköt bollen rakt i huvudet på en tredje.

Surt, men Jocke Lundstedt hade inga problem att ha hög svansföring när han pratade om sitt lag efteråt.

– Jag tycker att vi förtjänar att vinna. Jag tror att vi är tryggare i vårt spel än motståndarna, och vi har bra fotbollsspelare.

Mål: 0–1 (49) självmål, 1–1 (71) Kent Öberg, 1–2 (78) Kevin Persson, 2–2 (88) Daniel Berggren.

Varningar, Östersund: Olexandr Matyyuk, Per Lindestig, Anton Regnell. Sundsvall: Claudio Vieira, Mattias Norin.

Domare: Mathias Eneberg, Krokom.

Publik: 150.

Mer läsning

Annons