Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Driver du med oss, Jarlås?

Förstår du inte att klottraren som kallar sig NUG nu sitter någonstans och vrider sig i skrattkramper tillsammans med sina polare, över att han lyckats lura kultureliten så till den milda grad att han får BERÖM när han vandaliserat Ahlbergshallen!

Vad har du för bevis till att detta skulle vara gjort av en 42-årig konstnär, med fin utbildning, när han inte vill visa sig eller själv uttala sig? Finns han överhuvudtaget? Troligen inte.
Att på allvar kalla klotter och förstörelse för "viktig konst" är inget annat än ett STORT HÅN mot alla riktiga konstnärer! (Dessutom en mycket stor risk för ökad skadegörelse ute på stan nu när klottrarna ser att de kan bli berömda...)
Och jag som trodde "Kejsarens nya kläder" bara var en saga?
Kulturdebatt (det finns väl färdig vinjett för detta?)

Hans Wiksten


ÖP svarar:

Christer B Jarlås avböjer att kommentera insändaren från Hans Wiksten med hänvisning till att han utvecklade sina tankar om utställningen med NUG i tisdagens krönika.

Av frågorna som Hans Wiksten ställer kan jag intyga att signaturen NUG verkligen målat det som visas. Östersunds Konstklubb (ÖKK) har på förhand åtagit sig att återställa väggar och golv sedan utställningen är klar, alltså kan man inte säga att NUG vandaliserat lokalen, han har tvärtom målat där på ÖKK:s uppdrag och med kommunens godkännande.

På 1800-talet dömdes Vincent van Gogh och andra konstnärer ut i liknande ordalag som NUG och graffiti nu fördöms, för hundra år sedan fick Pablo Picasso och hans samtida höra samma sak om målningar som numera betingar miljonbelopp.

Smaken förändras och ingen behöver gilla det NUG gör, men i mina ögon ska ÖKK ha beröm för att man vill visa publiken i Östersund samtida konst som varit och är hett omdebatterad, det är alldeles utmärkt.

Tomas Larsson, kulturredaktör ÖP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel