Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drivkrafterna mer intressanta än konsekvenserna

Karin Fossum Den onda viljan Forum
Fyllig berättelse

Tre unga män tillbringar en helg i en stuga vid en sjö i skogen. De tre är barndomskamrater och har alltid varit en tajt trio. Under en båttur kastar sig plötsligt en av dem över bord och drunknar. Hans kamrater sitter lugnt kvar i båten och lyfter inte ett finger för att rädda honom. Polismännen Konrad Sejer och Jacob Skarre har inga bevis för att det hela inte skulle vara ett självmord, men de har svårt att acceptera berättelsen som sann. Sejer och Skarre fortsätter att vid olika tillfällen dyka upp och ställa frågor för att försöka hitta en spricka i de två unga männens gemensamma fasad. När ännu ett lik hittas i ett vattendrag får Sejer den spricka han väntat på.

Den onda viljan är den nionde romanen med kommissarie Konrad Sejer i huvudrollen. Karin Fossus romaner är mer av moraliska resonemang än handfast aktion, hon intresserar sig mer för människors drivkrafter än för konsekvenserna för dess handlingar.

Det står tidigt klart vem som driver på i det ödesdigra spelet mellan de tre männen. Varför och hur är det intressanta. Den onda viljan är inte omfångsrik men ändå en fyllig berättelse.