Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogpåverkade elever – under droginfon

Polisen var på Ålsta folkhögskola för att informera eleverna om droger. Och de åkte därifrån med fyra anmälningar om narkotikabrott.

Annons

Man brukar säga att tillfället gör boven, och efter tisdagens informationsinsats vid Ålsta folkhögskola så får väl den tesen betraktas som mer eller mindre sann.

Under polisens informationsinsats så ska misstanke ha uppstått om att fyra personer i lokalen var drogpåverkade, varför de fick följa med från skolan för provtagning och förhör.

Resultatet av det hela blev fyra polisanmälningar, där brottsrubriceringen är satt till ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Enligt skolan så var det på deras initiativ som polisen var på plats då det funnits misstankar om att vissa elever på skolan brukat narkotika, och att man även misstänker att det kan ha förekommit langning av alkohol.

– Vi fick indikationer under några veckor innan höstlovet då vi överhörde konversationer som kändes misstänksamma, säger rektor Ingrid Nilsson.

– Och kring lovet fick vi också uppgifter om att alkohol hade köpts ut till elever som är under 20 år, och efter att ha diskuterat i personalgruppen så bestämde vi oss för att agera, förklarar hon.

Informationen från polisen skedde helt utan förvarning för de av skolan ihopsamlade eleverna, vilket var ett medvetet val.

– Det är en liten grupp i det stora hela som har levt om, men nu kommer vi vidta de åtgärder som är nödvändiga för att få ett slut på det här, säger Ingrid Nilsson.

– Vi har bland annat bett polisen att hålla extra kontroll på området under helgerna.

– Och så kommer vi fortsättningsvis att direkt polisanmäla alla positiva prover, säger skolans rektor, och avslutar:

– Vi tar mycket allvarligt på det här som har hänt, och det gör många elever också. Och vi tänker inte låta Ålsta folkhögskola bli förknippat med den här typen av problem.

Artikeln kommer från dagbladet.se