Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömlik doo wop dyker upp

Ett luftigt sound som hämtat ur 1950-talet, bestående av ljuva stämmor som sjunger om kärlek. Så kan The Ranjeet's sammanfattas.

Annons

Östersundsbandet The Ranjeet's har funnits i fyra år, men har mestadels spelat i förhållandevis små sammanhang, på i synnerhet privata fester. I samband med att Hep Stars förra året spelade i Östersund, fick The Ranjeet's dock chansen att ställa sig på en offentlig scen för första gången. Nu – i samband the Boppers-stjärnan Peter Jezewskis spelning på Cuprum – får de chansen igen.

– Ja, vi spelar faktiskt efter honom, så han öppnar för oss, säger Pierre Andersson, en av bandets sångare, och skrattar.

The Ranjeet's spelar doo wop med inslag av klassisk 1950-talsrock, ett recept som ledde till The Boppers stora framgång i slutet av 1970-talet.

– De är mina husgudar sedan barnsben och jag har följt dem sedan mitten av 1980-talet tack vare mina föräldrar, säger Pierre.

Liksom alla föregångare i sin genre, präglas The Ranjeet's sound av klockren stämsång. Musiken hittar de bland annat genom ett idogt surfande på Youtube och bläddrande i föräldrarnas vinylsamlingar.

– Det är en suverän genre och jag älskar låtarna. Alla i bandet gillar stilen, så det passade bra, säger Fredrik Bülow.

Än så länge har The Ranjeet's arbetat med musiken på en strikt hobbynivå, med någon spelning i månaden.

– Alla har jobb vid sidan om, och vi vill inte satsa på heltid riktig, säger Henrik Persson.

Men dörren till en storsatsning står på vid gavel – om tillfället ges:

– Det kan man hoppas, säger Fredrik