Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömlik doo wop dyker upp

Ett luftigt sound som hämtat ur 1950-talet, bestående av ljuva stämmor som sjunger om kärlek. Så kan The Ranjeet's sammanfattas.

Annons

Östersundsbandet The Ranjeet's har funnits i fyra år, men har mestadels spelat i förhållandevis små sammanhang, på i synnerhet privata fester. I samband med att Hep Stars förra året spelade i Östersund, fick The Ranjeet's dock chansen att ställa sig på en offentlig scen för första gången. Nu – i samband the Boppers-stjärnan Peter Jezewskis spelning på Cuprum – får de chansen igen.

– Ja, vi spelar faktiskt efter honom, så han öppnar för oss, säger Pierre Andersson, en av bandets sångare, och skrattar.

The Ranjeet's spelar doo wop med inslag av klassisk 1950-talsrock, ett recept som ledde till The Boppers stora framgång i slutet av 1970-talet.

– De är mina husgudar sedan barnsben och jag har följt dem sedan mitten av 1980-talet tack vare mina föräldrar, säger Pierre.

Liksom alla föregångare i sin genre, präglas The Ranjeet's sound av klockren stämsång. Musiken hittar de bland annat genom ett idogt surfande på Youtube och bläddrande i föräldrarnas vinylsamlingar.

– Det är en suverän genre och jag älskar låtarna. Alla i bandet gillar stilen, så det passade bra, säger Fredrik Bülow.

Än så länge har The Ranjeet's arbetat med musiken på en strikt hobbynivå, med någon spelning i månaden.

– Alla har jobb vid sidan om, och vi vill inte satsa på heltid riktig, säger Henrik Persson.

Men dörren till en storsatsning står på vid gavel – om tillfället ges:

– Det kan man hoppas, säger Fredrik