Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömresan började som en mardröm

Drömresan och träningslägret i England startade på sämsta tänkbara sätt. Ett inställt flyg från Nyköping tvingade IFK Östersunds P15-lag till ombokade flygningar. I går satt nära 30 spelare och ledare i stället på flygplatser i Riga och Barcelona!

Annons

Påskhelgen 2009 var tänkt att bli starten på ett sedan länge planerat tränings- och matchläger i England. I stället blev det upptakten på ett minst sagt annorlunda äventyr som i går förmiddag hade skickat nästan hela laget till – Lettland och Spanien!

Orsaken bakom strulet var ett inställt flyg på Skavsta flygplats i Nyköping.

Resan skulle egentligen ha påbörjats i söndags, då IFK Östersunds trupp på runt 30 spelare och ledare skulle flyga till Stanstead i London.

Alla planer havererade dock totalt – strax innan avgång.

Blott fem minuter innan flygplanet skulle lyfta kom beskedet att flighten med lågprisbolaget Ryanair var inställd. Orsaken var det dåliga vädret som tvingat flygplanet att landa i Norrköping.

trupp hänvisades till ett service- center på Skavsta. Efter tre och en halv timmes väntan fick de veta att alla flygplan var fullbesatta.

– Vi lyckades ringa runt hela Nyköping för att hitta ett billigt hotell och till slut lyckades vi, berättar ledaren Tommy Persson.

Notan för två hotellnätter och maten i Nyköping slutade på 15 000 kronor.

– Vi vet inte vem som ska betala det, men vi utgår från att Ryanair kommer att ersätta oss, menar Persson.

Efter samtal med Ryanair kom bolagets minst sagt udda lösning på problemet. De nära 30 spelarna och ledarna blev uppdelade i tre olika flighter:

En spelare och ledare blev bokade till England från Västerås flygplats.

Sju spelare och en ledare fick biljetter till England, men via Riga, huvudstad i Lettland.

19 spelare och ledare fick plats på ett flyg med destination England, men först efter mellanlandning i Barcelona i Spanien.

för fem av IFK:s ledare som hade bok-at sina biljetter via SAS. De kom iväg enligt planerna.

– Robbie (Stepney) och Anders Tagesson är på väg till England just nu, säger Tommy Persson, som försöker vara positiv.

– Det gäller att undvika att se på problemen. Vi har använt tiden i Nyköping med att träna med ett lokalt lag. Som tur var fick vi tag i ett lag som hjälpte oss.

– Ja, visst blir det mycket mer restid för oss. Vi tappar också en match som vi skulle ha spelat i går. Men vi har fyra andra matcher inbokade och kanske går det att boka om den inställda matchen,

fanns i går kväll med det flygplan som avreste från Barcelonas flygplats.

Planerad landning i London var vid 23-tiden.

– Just nu sitter vi på bussen. Vädret är i alla fall bra. Det första killarna gjorde när de kom hit var att ta på sig shorts, säger Tommy och hoppas att oturen vänder och att IFK Östersund från och med i dag onsdag kan starta träningslägret i Colchester.

Bättre sent än aldrig.

Mer läsning

Annons