Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart för Nilsson

Östersundstränaren Tomas B Nilsson fick en drömstart på året.

Han vann tre lopp när hemmabanan hade sin årspremiär.

– Det var inte i går man tog en trippel, sa en glad Tomas B Nilsson.

Första loppet på Östersundstravet 2013 vann Esping med Solängets Björn Karlsson i sulkyn. Det blev repris i år när ekipaget lekte med motståndet i lopp 1 under årspremiären.

– Det här kan vi göra som tradition varje år. I dag kändes han verkligen bra och när vi väl var i ledningen så var det inga problem, sa en glad Björn Karlsson.

Resten av lunchen handlade mycket om hemmatränaren Tomas B Nilsson som hade en rolig dag på jobbet.

Han inledde med Penny Of Man som tränas av Bettan Segersten. Det blev en tuff kamp innan hon kunde ta sig förbi ledande Delicious Avista sista metern.

– Det här var första gången jag körde henne och jag tyckte verkligen att det var ett bra sto, sa Tomas B Nilsson.

I lopp 8 visade Nilsson upp stallets Quid Jam i fin författning efter ett lopp i kön och ett starkt sista halvvarv.

– Nu får det vara slut med uppsamlingslopp för honom, sa Nilsson som också avslutade tävlingsdagen med att sätta dit Kövras Spader som tränas av Anders Henriksson.

– Jag har hjälpt tränaren med den här hästen ett tag och det kan nog bli riktigt bra framöver, sa Nilsson.

Tomas B Nilsson vann fem lopp under 2013. I år har han redan vunnit tre lopp innan vi har passerat halva januari.

– Det är verkligen kul att ta en trippelseger under en tävlingsdag. Det var oerhört längesedan. Det måste ha varit under min tid i Italien, sa Nilsson och skrattade.

Dagens bästa kuskinsats stod dock Jomar Blekkan för då han styrde svåra K.A.Nonbra, tränad av Karl-Gunnar Löjdahl, till seger efter ledning hela vägen.

– Han var riktigt svår. Det var oerhört nära galopp flera gånger. Men han kommer säkert att få till och då kommer han att bli bra, sa Jomar Blekkan.