Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drunkningstillbud fick lyckligt slut

En båt med två personer i fick motorproblem. När de försökte laga motorn ramlade de i.

Två medelålders män fick ett ofrivilligt bad i Hocksjön utanför Herrö på söndagskvällen. De två männen ramlade i från sin båt under en fisketur men med hjälp från andra fiskare så kunde de ta sig in till land.

Vid 22-tiden på söndagskvällen gick larmet hos räddningstjänsten om ett drunkningstillbud vid Hocksjön. Två män hade kantrat sin båt under en fisketur.

– Det känns inte roligt att åka på ett sådant larm, det är ju långt dit och tar en stund innan vi kommer fram, säger Mikael Olsson, räddningsledare i Sveg.

Enligt uppgift hade männen fått problem med båtens motor och när de försökte fixa den så kantrade båten så att de föll i. Nu fanns det väldigt många andra fiskare på plats eftersom det var fiskepremiär för säsongen i sjön.

– Fiskare som stod på land larmade oss och det var även andra fiskare som hjälpte de två männen att komma in till land. Det hela slutade bra och de var räddade innan vi kom fram. Läget med de två männen just nu är att de är blöta och frusna men annars mår de bra, säger Mikael Olsson.