Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drygt 10 000 kvar till Mineas dräkt

36 700 kronor har Marielle Grääs och Christian Bylund samlat in hittills till dottern Minea.

ÖP har tidigare berättat om tvååriga Minea som har CP-diplegi. Mineas ben är så spända att hon inte kan få ner hälen i marken och kan därför inte gå, men med hjälp av en molliidress skulle tvååringen kunna få ner foten och lära sig gå. Dräkten räknas inte som ett hjälpmedel och måste därför bekostas av familjen med pengar som de inte har än. Men nu är det nära tack vare både nära och kära och helt okända människor som varit med och bidragit.

– Insamlingen går bra, vi har hittills fått in 36 700 kronor, men det är ingen brådska då vi inte kan köpa dressen förrän om fem månader ungefär. Jag tror att vi får in hela summan till dess, säger Mineas mamma Marielle Grääs.

För 48 000 kronor får Minea de två första dräkterna och när hon vuxit ur dem får de köpa ytterligare en för halva priset.

– Vi hoppas att vi inte behöver starta en insamling igen utan att vi hunnit spara ihop de pengarna själva, säger Marielle Grääs.

I sommar flyttar familjen hem till Östersund och till hösten kommer Minea förhoppningsvis att få sin molliidress.

Marielles blogg kan man läsa mer om insamlingen.