Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du är inte ensam – det finns hjälp

Blir du slagen eller hotad? Tror du att någon i din närhet utsätts för kränkningar eller våld? Du är inte ensam, och det finns hjälp att få.

Hot, kränkningar och våld är vardag för många; det är vanligare med våld i nära relationer än vad många tror. Kanske känns det skamfullt att berätta att du blir trakasserad av din partner, före detta partner eller ditt vuxna barn. Kanske är du ensam och har ingen att berätta för.

Av den anledningen är det viktigt att omgivningen också kan agera. Som vän, anhörig, arbetskamrat eller granne kan du ställa frågor och vara ett stöd.

Hit kan du vända dig för att få råd och hjälp:

• Centrum mot våld i Jämtlands län, 0200-120 145. Du kan vara anonym. Det går även att mejla centrummotvald@ostersund.se, eller sök efter "centrum mot våld" på www.ostersund.se för att läsa mer.

• Nationella Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50. Öppet dygnet runt. Talar flera språk. Du kan vara anonym. Läs mer på www.kvinnofridslinjen.se

• Polisen, 114 14. Du kan anmäla brott eller lämna tips och information om du känner oro för någon som kan vara utsatt för brott i nära relation.

• Vid akut fara, ring 112. Operatören svarar: SOS 112 – vad har inträffat? Du behöver kunna ange adress, namn och telefonnummer.

Våld och förtryck tar inte julledigt – och det gör inte samhällets stöd heller. Någon finns där för dig, beredd att hjälpa.

Styrgruppen för myndighetssamverkan mot våld i nära relation arbetar för att alla ska veta var den som utsätts för våld liksom närstående kan vända sig. Misstänker du att någon i din närhet far illa av en närstående? Våga ställ frågan och våga ge din hjälp.

För Styrgruppen myndighetssamverkan mot våld i nära relation

Lena Hallquist, samordnare Regionförbundet

Björn Eriksson, landstingsdirektör

Britt Bohlin, landshövding

Stephen Jerand, länspolismästare

Katarina Eriksson, chefsåklagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel