Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du har fel, Eva Hellstrand (C)

Efter att ha hört Eva Hellstrands (C) uttalande i ÖP:s landstingsdebatt på torsdagen, behöver jag göra ett tillrättaläggande.

Hellstrand sa att landstinget har varit överkompenserat i skatteutjämningssystemet tidigare år, därför får landstinget nu mindre pengar ur systemet.

Inget kan vara mer felaktigt. Det gäller att man har rätt kunskap innan man går ut i media och uttalar sig.

Jämtlands läns landsting har sedan nytt skatteutjämningssystem infördes 2006 varit felfördelade. Vi har under åren 2006–2012 tappat 90 miljoner kronor per år på grund av det ojämlika systemet. Detta ligger till grund för den ekonomi som landstinget har i dag.

En alltför svag utveckling av intäkterna har skett från statens sida och länets invånare har fått dra en allt för stor last genom skattehöjningar på 1,30 kronor under dessa år.

Helt enkelt en alldeles felaktig politik från regeringens sida. De fattiga har fått ge till de rika.

Fortfarande finns brister i nuvarande utjämningssystem och nu läggs årligen 65 miljoner till de rika delarna av landet från Jämtlands läns landsting. Så är förhållandena, Eva Hellstrand.

För mer pengar till välfärden – rösta på S på söndag så blir det garanterat mer pengar till sjukvården i vårt län!

Harriet Jorderud (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel