Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du raljerar och hittar på!

Nils-Åke, vid upphandling av en kommun eller annat bolag eller myndighet som omfattas av upphandlingsregler i enlighet med LOU (lagen om offentlig upphandling) så bjuder man inte in någon, utan enheten skickar ut ett förfrågningsunderlag som marknaden svarar på genom anbud. Detta är ganska elementära kunskaper som du förefaller ha missat genom din långa och framgångsrika företagargärning.

Du har en uppfattning om att det inte behövs några nya lägenheter i Östersund, jag kan inte förhålla mig till dina tyckanden, utan jag måste förhålla mig till mitt ägardirektiv och den omvärldsanalys som kommunen gjort inför sina strategiska dokument tillväxtplanen och landsbygdsstrategin.

Som vd i Östersundshem har jag att förhålla mig till vad min styrelse bestämmer och vad vårt ägardirektiv säger, det är som du säkert vet normalt i företagarvärlden.

Såvitt jag vet så är alla lägenheterna sålda i bostadsrättsföreningen Majoren (belägen där I 5:s gamla kasernvakt var), därutöver var den senaste siffran jag hörde att det fanns 10 lediga lägenheter av 104 i de hyresrätts hus som du själv refererar till på Stadsdel Norr.

Vi har precis öppnat upp Fagerskrapan för inflyttning där är 50 av 56 uthyrda innan inflyttning och hyresnivåerna finns publicerade på vår hemsida.

Vi planerar att bygga cirka 900 lägenheter på de områdena (Fältjägaren 8 AB) vi förvärvade i våras, därutöver har vi förvärvat mark för ytterligare ca 250 lägenheter (Remonthagen) och vi planerar att förvärva mer byggbarmark i Östersundskommun.

Därutöver pågår det ett stort planeringsarbete på Storsjöstrand och Knytta i Östersunds kommun, där många privata bolag har aviserat intresse för att producera bostäder.

Östersundshem säljer även tomter för fullt på Jägarvallen, det ska bli ett nytt radhusområde där om 63 radhus. Vi har redan sålt 28 av dessa tomter och det är ett fortsatt högt tryck i denna försäljning.

Detta gör vi för att Östersundshem planerar för produktion av 1 650 bostäder de närmaste 10 åren. Totalt är bedömningen att det ska produceras 3 300 bostäder i Östersunds kommun fram till 2025.

Det är naturligtvis fritt att kritisera att Östersundskommun och att företag i Östersundskommun planerar att bygga bort bostadsbristen som finns här, jag förstår bara inte vad du tar din utgångspunkt i.

Östersundshem har en bostadskö på cirka 22 000 personer. Vi har de högsta snittvillapriserna i Norrland exklusive Umeå, och om du vill köpa byggrätter för lägenheter så kostar de 1 000–2 500 per kvm i Östersunds kommun. Hur illa du än tycker om detta så har marknaden bestämt det.

Du raljerar och hittar på en massa felaktigheter som det inte finns någon som helst grund i, jag förstår över huvud taget inte vad ditt syfte är.

Alla på marknaden i Östersund kan förhålla sig till det jag beskriver. De kan tycka att vi inte ska bygga bort bostadsbristen eller de kan tycka att vi ska bygga bort bostadsbristen, men att som du häva ur dig en massa felaktigheter utan att ha någon som helst kunskap i ämnesområdet är häpnadsväckande.

Du uppvisar en uppseendeväckande dålig kunskap om bostadsmarknaden i Östersunds kommun.

Avseende din kunskap om värdering av mark och fastigheter i Östersunds kommun, så överlåter jag till allmänheten, marknaden och framtiden att bedöma dig.

Mitt erbjudande om en fika kvarstår, för att ytterligare förklara omständigheterna och sakförhållanden.

Daniel Kindberg

vd Östersundshem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel