Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du vill inte ha ansvaret, Terese Bengard

"Samarbetet för kommunens framtid står på spel igen" säger Terese Bengard. Hur arbetar du? Får AfR vara med vid budgetarbetet? Till KS-mötet fanns ett budgetförslag men på mötet kom du med ett helt nytt förslag för 2014.

Annons

Enligt kommunallagen ska det finnas en budget för de nästkommande två åren. Det brydde du dig inte om, därför måste du kalla till ett extra KS-möte 30 minuter före ordinarie KF.

Jag antar att alla verksamheter hjälpt dig med det budgetförslag som var med vid kallelsen. Finns det någon anledning att de ska ha något engagemang vid nästa års budget då du ändå kommer med eget förslag? Vilket förtroende skapar ditt samarbete med dem som har den bästa kunskapen om verksamheten?

Kan rekommendera intresserade att hämta protokoll från KF-mötet 27 november och läsa Bengards treårsbudget. Den visar tydligt med vilket intresse och engagemang hon ser på kommunens framtid som presenteras på några få rader.

På KF-mötet var frågan för S och C att flytta 500 000 från en verksamhet till annan bara för att tillförsäkra Destination Ragunda ett driftbidrag på 1 miljon utan någon förändring av slutresultatet! Ditt krav blev att "kommunens framtid står på spel igen", och att vi inte ska påtala fel och brister med negativa skriverier.

På vilket sätt har du, Terese Bengard, svårighet med att hantera kommunens 400 miljoner med 55 procents majoritet?

Du kunde inte dela kommunen i tre delar, inte flytta äldreboendet från Hammarstrand till Bispgården, inte lägga ned Järåskolan. Du har inga planer för Bergegården.

Du producerar massor av visioner, mål och riktlinjer för verksamheterna, men ansvaret för att allt ska fungera, det vill du inte ha! Har du inget ansvar, vad har du då för uppgift?

Gunnar Klint (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel