Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel glädje på flyget

Torsdagsresenärerna från Stockholm till flygplatsen på Frösön gladdes av ett oväntat uppträdande på bagagebandet.

Flygplatschefen var jublande glad över ökat antal passagerare.

– Just nu är det euforiskt, sa Susanne Norman som är chef för Åre Östersund Airport.

För den nattsvarta inledningen under årets tre första månader, med en kraftig passagerarminskning, har under de tre senaste månaderna förbytts i siffror som pekar kraftigt uppåt. Ökningen är nästan 20 procent jämfört med augusti-oktober i fjol

– Vi hoppas spränga 400 000-gränsen någon gång i december. Sådana siffror har vi inte haft på drygt tio år.

Susanne Norman konstaterar att det nu finns goda chanser att under de närmaste åren nå målet 430 000 passagerare som landar på eller flyger från flygplatsen.

Det finns tecken som tyder på att flygplatsen även kan nå årsrekordet på 450 000 passagerare från mitten av 1990-talet. För både SAS och Malmö Aviation ökar kraftigt passagerarkapaciteten mellan Stockholm och Arlanda.

Och det ökande charterresandet växer ännu mer 2014.

Liksom passagerarna med SAS-planet som landade 15.50 applåderade Susanne Norman åt de sex dansarna, sångarna, aktörerna och servitörerna från Wallmans salonger i Åre som på bagagebandet gjorde ett kort sång- och dansnummer för att berätta att de bytt hotell i Åre.

– Jag undrade vad som var på gång, sa Alistar Bailey från Manchester i England.

För i de tre första väskorna på bagagebandet fanns kvinnorna i Wallmansgruppen, och de släpptes ut av de tre männen i gruppen.

Men han tyckte att det var kul, liksom Liw Pålsson från Raftsjöhöjden som hämtade honom på flyget.

Uppträdandet upprepades för människorna som kom med SAS-planet 16.45 och resenärerna från Bromma som anlände med Malmö Aviation klockan 17.05.